Hasznos cikkek, hírek

Most még így lehet nyugdíjba menni

2012.12.14.

Év végén mindig aktuális kérdés, hogy milyen feltételekkel lehet nyugdíjba vonulni, vannak-e olyan nyugdíjazási lehetőségek, amelyek már csak az év végéig vehetők igénybe, milyen szabályok, esetleg új szabályok szerint lesz mód a következő évtől nyugdíjba menni. Forrás: adoonline.hu

tovább

Megvan a minimálbér-megállapodás!

2012.12.14.

A minimálbér az idei 93 ezer forintról 98 ezer forintra, a szakmunkás minimálbér 108 ezerről 114 ezer forintra emelkedik 2013-ban - állapodtak meg a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) keddi ülésén a munkaadók és a szakszervezetek, Pataky Péternek, a Magyar Szakszervetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) elnökének közlése szerint.

tovább

KATÁ-t választók figyelem!

2012.12.14.

A munkaviszonyos foglalkoztatástól való elhatárolás a legfontosabb kérdés a kisadózó vállalkozások tételes adójának (kata) választásakor. Könnyen megjósolható, hogy az adóhatóságnak az elkövetkező években kiemelt feladata lesz annak vizsgálata, hogy a kisadózó vállalkozásokkal kötött szerződések valójában nem munkaviszonyt lepleznek-e.

tovább

Kisadózók - ki válassza ezt az adózási formát?

2012.11.06.

A kisadózó vállalkozások tételes adójának (KATA) alkalmazásáról hamarosan dönteniük kell a kisvállalkozóknak, bár év közben is lehet választani majd ezt az adózási formát. A választást sürgeti azonban, hogy egyes vállalkozók számára 2013-tól ez lesz a legkedvezőbb adózási módszer. A cikkből kiderül, hogy kinek érdemes választania ezt az adózási formát. Forrás: Adóonline

tovább

Agrárkamarai regisztráció - kötelező gazdálkodóknak és élelmiszer előállítóknak!

2012.10.29.

GAZDÁLKODÓK, ÉLELMISZER-ELŐÁLLÍTÓK FIGYELEM:
KÖTELEZŐ AGRÁRKAMARAI REGISZTRÁCIÓ!

Az augusztus 1-től hatályos új agrárkamarai törvény alapján a 2013. február 1-21. között tartandó országos kamarai választásokkal MEGALAKUL AZ ÚJ NEMZETI AGRÁR- ÉS ÉLELMISZER KAMARA.

tovább

Újra kötelező cégmódosítás

2012.10.16.

A cégmódosítás minden cégre vonatkozik, melyet 2012. március 1. előtt alapítottak és azóta nem lett módosítva. A cégmódosításokat 2013. február 1-ig el kell végeztetni ügyvéddel.

tovább

Újabb adócsomagot nyújt be a kormány

2012.10.04.

A költségvetés égető problémáira nem ad választ, de több kisebb szabályt módosítana az a törvényjavaslat, amelynek előterjesztését kedden az origo.hu ismertette. Forrás: index.hu

tovább

A kisadózásról-valódi könnyítés?

2012.10.04.

A kisadózás az eva valódi alternatívája, sőt érdemben fehérítheti is a gazdaságot; az egymilliós limitet átlépők viszont automatikus adóellenőrzésre számíthatnak. A kisadózóknak a számlázáskor és a bevétel számításakor nagyon figyelniük kell. A kisvállalati adó nem tervezhető. Az ÁFÁ-t nem váltja ki a kisadózás.
Jelen leírás egy törvénytervezet.
Forrás: ado.hu

tovább

Készpénzforgalom csak 1,5 millióig 2013. januártól

2012.09.26.

Az eredeti tervvel szemben havonta nem 5 millió, hanem csak másfél millió forintnyi készpénzforgalmat bonyolíthatnak egymással 2013. januártól a vállalkozások. A cél - a gazdaság fehérítése mellett - a tranzakciós illetékből származó bevétel növelése lehet.

tovább